Wednesday, September 9, 2009

hari yang memenatkan


alhamdulillah,

Sedar x sedar sudah 19 hari kita berpuasa. hari ini merupakan hari yang terpenat bagi aku, ya la mau x nya 4 jam bercakap tanpa henti dekat student. emmm nak mengeluh pon tak buleh la kan. dah nama pon kerja. so sapa yang dok merungut yang kerja dia tu teruk, kita bandingkan dengan buruh yang kerja di bawah terik matahari, teruk lagi kan kerja mereka. kepada mereka yang berpuasa tu teruskan ibadat anda, moga di rahmati. gambarr yang di atas adalah kenangan hari raya tahun 2006. bersama rakan-rakan di kulim iaitu Apit Junjong(tokei bundle), Aa (juru yang tera kat shell miri), aku la yang di tengahtu berbaju hijau (tenaga pengajar) last but not lest 5RUZZ (sales coordinator-kfc penang).emmm hari raya hari yang meriah kan.dapat berjumpa dengan sanak saudara dan rakan taulan yang jauh dan dekat. kalau hari tak raya agak susah untuk kita berjumpa dengan rakan-rakan kerana semuanya sibuk kan.alhandulilah syukur ke hadrat Allah kerana dengan limpah dan kurnia Nya dapat kita beraya bersama.

Ini pula adalah gambar DATO` PADUKA MUHAMAT IZUAN BIN ISHAK. Insyaallah kalau x dapat aral melintang akan ku cuba juga untuk mendapat pangkat Datuk untuk cucu-cucu yang akan datang. Sampin di ikat ala-ala p ramlie tetapi x berapa nak jadi kan, sementara hendak menunggu masa untuk ke kelas mengajar budak-budak tu rasanya lebih baik aku mula kan taippan ini untuk mewujuddkan satu blog. terima kasih kepada ustat ameruddin kerana dia mempunyai blog, sedangkan aku yang muda ini pon tiada blog. maka wujudlah blog ini. tetapi blog frienster sudah ada ma.hehehehehhheh rasanya petang ni juadah berbuka puasa kita ialah nasi dall yang cepat habis di pasar ramadhan kilang lama, kulim.

5 comments:

  1. Selamat berbuka puasa
    kullu a'min wa antum bi khair

    ReplyDelete
  2. alhamdulilah
    degar cerita minggu depan persidangan dah meluluskan berbuka di juru mee ketam pulak kot

    ReplyDelete
  3. Slamat ber'bloggin'. raya ni jemput mai rumah! haha

    ReplyDelete
  4. hahahhahahhaha aku baru ja nak main blog2 ni hahahahahhaha tapi yang ni best ler dari friendter nya

    ReplyDelete
  5. frendster nya. limited. yg ni lagi sempoi. byk menda hang bole buat. buat duit pon bole.

    ReplyDelete